Edificat en 1741, el “Molí Nou”, “Doblons” o “Molí de Diego” (cognom dels darrers moliners) és un edifici històric testimoni de la intensa activitat agrícola, centrada en el conreu dels cereals, que es va viure a Quartell en els últims segles. Restaurat en l’any 2001, va adoptar el nom de “Molí Nou” i en l’actualitat conserva l’estructura i maquinària original dels dos molins de fusta -un per al blat i un altre per a l’arròs-, que van estar en funcionament fins als anys 60 del segle passat. També trobem en l’actualitat les estàncies corresponents al què en el seu dia fou l’estable, el celler, la quadra per als animals domèstics i el llavador, entre altres.

Actualment, el molí alberga el Museu de l’Aigua i és un dels punts de pas obligat de la Ruta de l’Aigua. A més, també acull exposicions mensuals i una exposició etnològica permanent amb ferramentes i utensilis del camp antics.

En definitiva, el Molí Nou és un punt de connexió amb el passat agrícola de Quartell i un lloc que permet conèixer i endinsar-nos en la nostra història.